Dodatki krawieckie
Olejek ze słodkich migdałów

Olejek ze slodkich migdalow (2)Migdały najczęściej kojarzymy po prostu jako smaczne orzechy o owalnym kształcie i lekko słodkawym smaku. Są to również bardzo dobre kosmetyki i lekarstwa, bardzo powszechnie wykorzystywane w drogeriach i przemyśle farmaceutycznym. Olejek ze słodkich migdałów to substancja bardzo cenna, ponieważ zawierająca wszystko to, co w migdałach najlepsze. Migdały zawierają wiele niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, w związku z czym są bardzo potrzebne naszemu organizmowi do wzrostu i rozwoju. Zawierają również duże pokłady witamin, szczególnie witaminy E znanej ze swoich właściwości przeciwstarzeniowych. Witamina E zapobiega starzeniu się skóry dzięki właściwościom antyoksydacyjnym. Jej duża zawartość w migdałach sprawia, że stosowanie olejku migdałowego na wysuszoną, podrażniona skórę daje bardzo dobre rezultaty. Nacieranie się olejkiem migdałowym codziennie po kąpieli wygładzi nasza skórę, nawilży ja i zaopatrzy w cenne składniki odżywcze, dzięki czemu będzie na długo prezentowała się dobrze.

Ciekawe wpisy tematyczne o modzie:

About the author

Related Posts

Frazy kluczowe: Szamba Betonowe Piaseczno, Stojaki na ulotki - Brooklyn, pantomograf Gliwice, przeszczep łąkotki warszawa, szkiełkowanie kraków, Vademecum elektryka SEP, rodogosz ogrody, Drepo zadaszenia tarasów, kubota l3200 cena, turnabol, przesłony wodoszczelne